10 maj 07:23, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot söndagen har polisen hanterat 52 ärenden som rör Södermanlands län. Ingen har gripits för brott och fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika eller – drogpåverkan i trafiken. Polisen har hanterat tre personrån, se nedan.

23:07 Polisen larmades om att en bil hade kört i diket vid Björshult utanför Nyköping. På plats anträffades två berusade män som enligt utsago inte ska ha kört bilen. Polisen kunde inte styrka något brott. En av männen fick följa med till polisstationen och sova ruset av sig. Ingen person skadades vid olyckan.

23:52 Polisen larmades till Mälarsjukhuset efter att män hade tagit sig dit efter att ha blivit misshandlade i området Lisseläng i Torshälla. Polisen åkte till sjukhuset för att ta reda på vad som hade hänt. Det framkommer att männen hade blivit utsatta för ett rånförsök av okända gärningspersoner. För att undkomma rånarna hade en av männen hoppat ner i ån och den andra hade lyckats att gömma sig. En anmälan om försök till rån är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen önskar att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om rånförsöket.

00:58 Polisen fick in larm om en misshandel på Gyllenhjelmsgatan i Strängnäs. En man i 30-årsålden ska ha blivit misshandlad av flera personer när han var på väg hem från krogen. Polisen åkte till platsen och pratade med den drabbade. Han blödde från en skada i ansiktet. Ambulans kom till platsen och mannen togs med till sjukhus för vård. Ingen person har kunnat gripas för brottet. En anmälan om grov misshandel alternativt försök till rån är upprättad. Polisen önskar att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om rånförsöket.

01:24 Polisen larmade Timmervägen i Strängnäs efter larm om ett personrån. En kvinna i 70-årsåldern ska ha blivit misshandlad av flera unga personer i samband med att hon klev ut ur en taxi. Gärningspersonerna tog kvinnans nycklar och mobiltelefon och lämnade sedan platsen. Kvinnan har inte fått några synliga fysiska skador och var inte i behov av akutsjukvård. Polisen har sökt efter gärningspersoner men utan resultat. En anmälan om rån är upprättad.

03:48 SOS larmade räddningstjänst och polis till Stigtomta efter larm om brand i en bil som stod parkerad utanför en nerlagd fabrik. Branden kunde släckas av räddningstjänsten men bilen blev helt utbrunnen. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen