10 maj 09:00, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Fem personer har omhändertagits för fylleri, en av dem överlämnades till vårdnadshavare. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:02 Ringa stöld, Örnsköldsvik
Polisen kontaktas gällande två minderåriga personer som misstänks ha stulit vara/varor i en matbutik. Polisen åker dit och tar upp en anmälan samt kontaktar vårdnadshavare.

22:39 Rattfylleri, Härnösand
Polisen påträffar en dikeskörd bil i trakterna av E4 Älandsbro. I anslutning till bilen anträffas en man i 40-årsåldern. Han misstänks för grovt rattfylleri (eftersupning). Mannen kontrolleras av ambulanspersonal och omhändertas senare enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:49 Olovlig körning, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Stenstan. Föraren, en man i 45-årsåldern, saknar körkort. En anmälan upprättas gällande grov olovlig körning samt brott mot knivlagen. 

02:13 Misshandel, Timrå
Polisen kontaktas gällande en misshandel som skett under kvällen/natten i samband med en bilträff i Timrå. En kvinna och en man är misstänkta för att ha misshandlat en annan kvinna. Målsäganden förs till sjukvård med ambulans. Polisen håller förhör samt upprättar en anmälan gällande misshandel.

Ytterligare anmälningar gällande misshandel i anslutning till bilträffen kan bli aktuella. 

Övrigt: Under sen kväll och natt har polisen kontrollerat en större samling bilburen ungdom som samlats på och intill Rondellplan i Örnsköldsvik. Under natten har en bil avvisats från platsen. Polisen har också utfört en flygande besiktning av ett fordon på plats.

Utöver det har polisen i Örnsköldsvik utfärdat ordningsbot till fyra bilister under sen kväll och natt. I tre av fallen gäller det att fordonen har haft tonade rutor på otillåten plats. En fjärde förare fick en ordningsbot då han har otillåtet antal personer i fordonet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen