10 maj 10:06, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med många trafikrelaterade ärenden. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:13 Trafikbrott, Piteå
Flera personer ringer in till polisens ledningscentral angående ett antal fordon, bland annat A-traktorer, som kör runt i centrala Piteå och stör omgivningen. Polisen åker ut för att kontrollera dem. Flera A-traktorer avvisas från platsen. Patrullen utfärdar också ett antal ordningsbot samt kontaktar vårdnadshavare till ungdomar på plats. 

00:49 Rattfylleri, Luleå
Polsien stoppar och kontrollerar en personbil i Örnäset. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna, är påverkad av narkotika. Hon medtas för provtagning. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri och grov olovlig körning. Bilnycklarna tas i beslag. 

01:20 Rattfylleri mm, Gällivare
Polisen inleder ett fördöljande på en personbil i Gällivare som inte vill stanna på polismans tecken. Polisen får stopp på bilen utanför centrum. Föraren, en man, misstänks för bland annat grovt rattfylleri, grov olovlig körning samt försök till grovt våld mot tjänsteman efter att ha kört in i polisbilen. 

03:28 Olovlig körning, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Boden. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för olovlig körning.

01:32 Drograttfylleri, Luleå
Polisen inleder ett förföljande på en personbil vars förare inte vill stanna på polisens uppmaning. Kort därefter får polisen stopp på bilen. Föraren, en man, misstänks för bland annat drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt för att inte ha stannat på polismans tecken. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen