Uppdaterad 10 maj 14:41

10 maj 10:12, Stöld/inbrott, Nyköping

En man greps efter inbrott på gymnasieskola.

08:36 Polisen larmades till en gymnasieskola på Svedelius väg i Nyköping med anledning av ett misstänkt inbrott. En person hade upptäckt en uppbruten dörr. Polisen åkte till platsen och sökte igenom skolan för att se om någon obehörig person fanns kvar på platsen men lokalerna var tomma.

08:43 En polispatrull kontrollerade en person på en gräsplan inte långt från skolan. Då han kunde sättas i samband med inbrottet greps han och fördes till polisstation för förhör. Den gripna är en man i 45-årsåldern. Han misstänks för stöld genom inbrott.

09:50 Polisen lämnade skolan efter att ha genomfört en brottsplatsundersökning. Det som saknas från skolan verkar vara verktyg. Värdet är ännu inte känt. Godset är ännu inte hittat och polisen utesluter inte att det kan finnas flera inblandade gärningspersoner.

12:47 Den 45-åriga mannen anhölls av åklagare. Han anhölls på sannlika skäl, vilket är den högre misstankegraden, för grov stöld genom inbrott. Ärendet leds nu av åklagare.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen