Uppdaterad 10 maj 22:43

10 maj 21:30, Rån, Karlskoga

Kvinna i 75-årsåldern rånad i samband med att hon parkerade sin bil i garage i området Skrantahöjden i Karlskoga.

Kvinnan parkerade bilen i ett flerbilsgarage då någon gick in efter och sprutade något vitt som fyllde hela garaget och förblindade kvinnan för en stund. När "dimman" lättat upptäckte kvinnan att hennes handväska som hon lagt i bilens baksäte saknades. Detta skedde vid 18:30 tiden. Det är oklart om det är en eller flera gärningpersoner.

Några timmar senare kom en granne till kvinnan. Grannen hade anträffat hennes handväska som ställts tillbaka utanför garaget. Det som saknades från handväskan var ett bankkort och kontanter.

Polis har nu varit på plats och konstaterat att gärningspersonen tömt en pulversläckare i garaget.

Om någon anträffar en pulversläckare slängd i Karlskoga uppmanas att omedelbart ringa polisen och meddela detta. Dessutom är det av stor vikt att inte röra släckaren utan låta polisen söka spår på den. Polisen är även intresserad av tips i övrigt i  ärendet. Ring 114 14 och begär att få komma till ledningscentralen i region Bergslagen. Är det bråttom ring 112.

Kvinnan skadades inte fysiskt av händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.