11 maj 06:02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson/Anna Göransson.

Kl 20.45 Göteborg, grov misshandel
Polis och ambulans larmas till ett alternativt boende vid Utängarna i Tuve. En man ska ha blivit knivskadad på platsen. När polis och ambulans kommer fram finner man den skadade mannen. Den person som ska ha utfört brottet har enligt uppgift på platsen lämnat. Det ska vara en kvinna som är känd. En polispatrull finner henne strax därefter vid Tuve centrum, hon grips. Den skadade avförs med ambulans till sjukhus. Han har då skador som troligen kommer från kniv på halsen, i övrigt okänt skadeläge.

Polisen inleder förundersökning med rubricering grov misshandel. Polisen har även beslagtagit en kniv på platsen.

Kl 01.08 Göteborg, försök till inbrottsstöld
En övervakningskamera hos ett företag vid Lyckekärrsvägen visar bilder på två personer som rör sig kring ett företag på platsen. Företaget sysslar med luftvapen/paintball. Det finns även en bil parkerad strax intill.

De båda personerna är maskerade och bär en väska. Polisen skickar flera enheter till platsen. Polisen finner två personer/två män i den bil som man tidigare fått information kring. Båda grips för försök till inbrottsstöld.  

Kl 02.54 Vårgårda, inbrottsstöld i företag
Ett larm till ett företag vid Korsgatan löser ut. Väktare och polis larmas till platsen. När man kommer fram så är en grind till företaget uppbruten. Polisen finner även en uppbruten dörr på baksidan av företaget. Hundpatrull tillkallas som söker igenom lokalerna men ingen hittas. En möjlig flyktbil såg i området men polisen kan inte stoppa den. I lokalerna finns ett säkerhetsskåp som någon försökt öppna men misslyckats.  

Kl 04.29 Göteborg, inbrottsstöld i skola/en gripen
Polis larmas via väktare till en skola vid Radiovägen. Väktare har hört ljud inne i skolan. Strax därefter springer en eller flera personer från platsen mot Västerleden. Väktare springer efter och polisen söker med hund. Ytterligare polispatruller söker i området. En man anträffas och han grips efter det att han medger att han varit inne i skolan, troligen var han ensam. Han uppger att han tagit två datorer, dessa kan beslagtas av polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen