Sök på polisen.se

11 maj 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 50 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har tagits med för provtagning efter misstanke om rattfylleri.

22.24 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en källare i en fastighet på Storgatan, Motala. Någon eller några personer hade tagit sig in i fastighetens källare någon gång under helgen och brutit sig in i förråd. Polis åkte till platsen och en brottsplatsundersökning utfördes. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats, det är dock oklart exakt vad som har stulits.

01.29 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott i en butik lokaler i Gamla staden, Norrköping. Två personer hade setts ta sig in i butiken genom ett fönster. När polis kom till platsen fanns inga misstänkta personer kvar, de hade lämnat platsen till fots. En brottsplatsundersökning har utförts på platsen och en anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats.

02.31 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett bostadshus i Ljungsbro, Linköping. Samtliga personer hade tagit sig ut ur bostaden. När polis kom till platsen var fastigheten övertänd och det förelåg viss spridningsrisk till andra byggnader. När räddningstjänsten arbetet klart uppfördes avspärrningar i väntan på att polisens tekniker ska komma till platsen. Händelsen utreds som allmänfarlig vårdslöshet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.