11 maj 06:59, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 27 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har omhändertagits på grund av berusning och tre personer har gripits misstänkta för brott (se nedan).

22.12 Polis larmades med anledning av ett bråk i en bostad på en adress i Lundby, Eskilstuna. En man och en kvinna hade bråkat och kvinnan skadat mannen med ett tillhygge. Flera polispatruller beordrades till platsen. Kvinnan greps på platsen och har senare under natten anhållits efter beslut av åklagare.

22.25 Polis larmades med anledning av ett bråk i en bostad på en adress i Nyfors, Eskilstuna. En person hade blivit misshandlad genom slag av två andra personer. Flera polispatruller beordrades till platsen. När polis kom till platsen fanns samtliga personer kvar på adressen.  Två personer, båda män i 30-årsåldern, greps och de har senare under natten anhållits efter beslut av åklagare.

00.55 En polispatrull skulle stoppa ett fordon för kontroll på E4, Nyköping. Föraren valde att inte stanna på polsmans tecken och ett efterföljande tog vid. Vid avfarten Tystberga körde föraren i diket och sprang från bilen. Polis sprang efter och föraren togs omhand och belades med handfängsel. Personen, en man i 30-årsåldern, togs med för provtagning. Mannen misstänks i nuläget för grov olovlig körning, drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, för att inte ha stannat på polismans tecken samt för ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen omhändertogs för berusning enligt LOB, lagen om omhändertagande avberusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen