Uppdaterad 11 maj 15:12

11 maj 10:32, Mord/dråp, försök, Tibro

Larm från SOS om en man med knivskador i Västanbo, Tibro. Händelsen bedöms som ett mordförsök.

Polis och ambulans larmas till Grönhultsvägen. På platsen ska en man som har fått knivskador befinna sig. Enligt SOS så har han fått ett flertal skador kring axelpartiet och huvud, oklart skadeläge. Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen i en bil.
Anledningen till händelsen är för närvarande inte känd. Det finns dock personuppgifter på gärningsmannen. Den skadade är en man i 45-årsåldern. Händelsen ska ha inträffat i en butikslokal.

Kl 10.47: Polis och ambulans på plats. En förundersökning med rubricering försök till mord har inletts. Den bil som lämnat platsen är efterlyst/även gärningsmannen. Den skadade avförs med hjälp av ambulans till KSS, oklart skadeläge. Platsen för brottet spärras av. Gärningsmannen/bilen är ännu inte återfunnen.

Kl 12.00: Gärningsmannen/bilen ännu inte anträffad.Teknisk undersökning kommer att genomföras på brottsplatsen.

15.00 Den man i 35-årsåldern som varit anhållen i sin utevaro misstänkt för försök till mord har nu anträffats och gripits i sitt hem. Han är förd till polisstationen för vidare utredning. Hans bil är tagen i beslag. Den skadade mannen ska ha varit vaken och talbar när han kördes till sjukhuset. I övrigt inga nya uppgifter om skadeläget.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen