11 maj 18:40, Stöld, Tranås

Två män gripna för stöld och andra brott.

13.57 En polispatrull rapporterade till ledningscentralen att de hade försökt stoppa en bilist med släp som man ville kontrollera på en mindre väg, i närheten av Gripenberg, Tranås. Släpet var anmält stulet. De som satt i bilen hade kört iväg från polisen och sedan kopplat bort släpet på en smal grusväg så att det stod i vägen för polisen och sedan kört vidare. Flera polispatruller larmades ut till området.

14.01 Bilen hade hittats övergiven. Det såg ut som att det fanns stöldgods i den.

14.31 En hundpatrull hade hittat spår och kort efteråt kunde en man gripas.

14.54 Ytterligare en man var gripen i samma område. Det är två män i 25-årsåldern. 

Den ena mannen är misstänkt för stöld, drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken, samt ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. Den andra är misstänkt för stöld samt ringa narkotikabrott eget bruk. Brottsrubriceringarna kan komma att ändras.

Godset i bilen och släpet ska kontrolleras och ägarförhållanden ska utredas. Polisen har tagit både bilen och släpet i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen