13 maj 00:15, Inbrott, Gävle

Inbrott på skrotföretag. Misstänkta gärningsmän voltade av vägen under flykten.

00:15 inkom larm till polisen om pågående inbrott på ett skrotföretag i Forsbacka mellan Gävle och Sandviken. Ett flertal patruller beordrades till platsen.

En patrull ser hur gärningsmännen lämnar brottsplatsen i bil. En annan patrull mötte fordonet i närheten av brottsplatsen. Patrullen vände för att kontrollera fordonet som åkte mot E16.

I kurvan till påfarten till E16 körde fordonet av vägen och voltade. En av personerna i bilen flydde in i skogen. Kvar på plats fanns fem personer med varierande skador. En var under några minuter medvetslös, en hade brutit ett ben och en satt kvar i bilen med befarad nackskada.

Samtliga fem har förts till sjukhus och är gripna misstänkta för stöld. Den som flydde till skogs är ännu ej anträffad. De gripna är samtliga män mellan 17 och 25 år.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen