15 maj 12:38, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - Ett urval av händelser och brott i Knivsta kommun.

Sammanfattning fredag 8/5 – fredag 15/5

Från fredag 8/5 till fredag förmiddag 15/5 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 62 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Detta är alla händelser som rings in via larmcentralen 112 tillsammas med polisen egeninitierade jobb som t.ex. att man stoppar och kontrollerar en bil/person m.m. En väldigt stor del av veckans HR är polisens egna ärenden kopplade till trafikkontroller.

Trafikkontroller

I veckan som gott så har man arbetat intensivt med trafikkontroller i stora delar av Knivsta Kommun. 10 stycken HR av de totala 62 var direkt kopplade till trafikbrott och 24 stycken HR var kontroll av personer/fordon (de flesta skedde i samband med trafikkontrollerna, dock inte alla). Polisen hade trafikkontroller ute i Vassunda, på Gredelbyleden, Centralvägen, på Dag Hammarskjölds väg och vid E4 rastplatsen Mora stenar. I en av trafikkontrollerna så grep man även två personer för andra typer av brott som de var misstänkta för samt tog bilen i beslag.

3 stycken HR var registrerade som Rattfylleri. Ett av dessa ärenden var en bilförare som hade svårt både att hålla hastigheten och att hålla sig på vägen under sin färd norrut på länsväg 255. En annan bilförare uppfattade den vingliga färden och la sig bakom i Knivsta, ringde 112 och följde efter tills en patrull kunde stoppa den vinglande föraren vid Djupviken i Uppsala kommun. Föraren var en kvinna i 40-årsåldern. Hon blev medtagen för kroppsbesiktning.

Vad är då en kroppsbesiktning? En kroppsbesiktning kan innebära att man t.ex. tar blodprov, mäta mängden alkohol i utandningsluften (görs i en speciell maskin, sållningsinstrumentet man blåser i vid vägkanten visar endast positivt/negativt) eller kontrollerar i fall en person har gömt olagliga saker innanför underkläderna eller till och med inuti kroppen m.m. Typen av kroppsbesiktning avgörs beroende på vad det är för fall.

Stöld/Inbrott

Ett HR från veckan gäller stöld från en lastbil. En lastbilschaufför som parkerat för att vila vid Mora stenar ringer till polisen och säger att någon skurit sönder kapellet på hans lastbilstrailer. Det är oklart vad som stulits.

Viltolyckor

Ett HR från veckan gäller en trafikolycka kopplad till vilt, ett påkört rådjur. Det har även kommit in ytterligare 5 stycken HR i veckan gällande rådjur som sprang på fel sida viltstängslet på E4:an.

Ungdomssamlingar

En ständigt återkommande punkt gällande veckolägesbilden i Knivsta är stora ungdomssamlingar där det dricks alkohol samt körs vårdslöst med motorfordon. Ett av dessa ställen är bakom Adolfsbergsskolan i Alsike vilket innebär att platsen har flaggats upp för poliser i yttre tjänst som gör sporadisk tillsyn där i brottsförebyggande syfte. Detta gjordes i fredagskväll och patrullen som var på plats strax innan midnatt konstaterade att det var ungefär 40-50 ungdomar där, denna gång var det lugnt på platsen. Brukar ditt barn hänga här?

Anmäla brott eller tipsa polisen:
Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :
https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/
Pågående brott/färsk gärning: Ring 112

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen