16 maj 02:12, Rattfylleri, Lindesberg

Grovt rattfylleri och narkotikabrott i området Rya, Lindesberg

En polispatrull stoppade och kontrollerade en personbil natten till lördag. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument varför han medtogs för provatgning och förhör.

En man, några år yngre än föraren, var passagerare i bilen. Han uppvisade tecken på att vara drogpåverkad varför även han medtogs för provtagning och förhör och är nu misstänkt för ringa narkotikabrott.

Efter att ha blåst i polisens bevisinstrument konstaterades det att föraren under färden haft en alkoholkoncentration på minst 1,26 promille. Gränsen för grovt rattfylleri går vid en promille. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri. Hans körkort omhändertogs omedelbart.

För att förhindra fortsatt färd, efter provtagning och förhör, omhändertogs bilnycklarna tillfälligt med stöd av polislagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen