16 maj 07:42, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

00-07, det har varit en natt med relativt låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:01 Stöld, Umeå
Polis beordras till Ålidhem med anledning av att en traktor tagits och körts en bit. Inga misstänkta påträffas. Polis håller förhör med vittnen och upprättar en anmälan gällande stöld.

01:25 Olaga frihetsberövande, Skellefteå
Polis kallas till en adress på Norrvalla med anledning av att två personer blivit instängda i en bil mot sin vilja. Det är lugnt på plats när polis anländer, personerna hade tagit sig ut ur bilen på egen hand. Förhör hålls och anmälan gällande olaga frihetsberövande upprättas.

01:41 Motorfordon stöld, Åsele
Polis kallas till en adress i Åsele kommun med anledning av motorcykelstöld. Två personer, som är minderåriga, envarsgrips av privatpersoner. Polis håller förhör, kontaktar vårdnadshavare och återlämnar fordonet till ägaren. Anmälan upprättas.

02:24 Narkotikabrott, Umeå
Polis beordras till en adress i Umeå med anledning av röklukt i ett flerbostadshus. Det rör sig inte om en brand. Däremot uppstår misstanken om att en person, en kvinna i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika. Misstanke om innehav uppstår också då misstänkt narkotika påträffas. Förhör hålls och anmälan om misstänkt narkotikabrott eget bruk och innehav upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen