Uppdaterad 16 maj 08:19

16 maj 08:15, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.50 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. en har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.16 en privatperson påkallade polisen uppmärksamhet vid Resecentrum i Nässjö angående någon typ av bråk. När polisen stannat till och börjat utreda vad som hänt framkom uppgifter om att en man hade hotat en ordningsvakt med kniv. Polisen påbörjade en utredning om grovt olaga hot och grovt brott mot knivlagen. Den som hotat var en man i 25-årsåldern och han greps på platsen och fördes till polisstationen för förhör. Han var kraftigt påverkad och ska förhöras efter tillnyktring. Han är i skrivande stund fortfarande gripen. Ordningsvakten är en man i 50-årsåldern.

00.51 SOS-larm till polisen om trafikolycka på Stråkenvägen i Mullsjö. Enligt SOS ska en mopedist ha kört in i ett rep som spänts över vägen. Mopedisten, en flicka i 15-årsåldern fick endast lättare skador och behövde inte akutsjukvård. Repet togs bort av två förbipasserande privatpersoner. Polisen har påbörjat en utredning om framkallande av fara för annan.

00.55 SOS-larm till polisen om trafikolycka på Nydalavägen i Värnamo där en fyrhjulig moped kört in i ett träd. Två drabbade personer togs sig ur bilen och fördes sedan till sjukhus med ambulans. Polisen åkte till sjukhuset och höll förhör med de drabbade, som endast hade lätta skador. Orsaken till olyckan var att föraren hade väjt för ett rådjur. Det finns ingen misstanke om brott.

06.36 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 131 i Tranås där en bilist kört av vägen. Två drabbade personer fördes med ambulans till sjukhus.  Polisen har hållit förhör med de drabbade på sjukhuset. de har uppgivit att det var snö på vägen och halt. Det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen