17 maj 00:05, Ordningslagen, Hässleholm

Polis upplöste bilträff, Norra Industrigatan.

Omkring 400-500 bilar samlades under natten på en parkeringsplats på Norra Industrigatan. Ett stort antal personer ska ha stökat på platsen, skjutit raketer och kört vårdslöst. Flera polispatruller skickas till området och konstaterar också att berusningsgraden bland personerna på platsen är hög. Beslut tas om att bilträffen ska klassas som en offentlig tillställning och patrullerna får rätt att upplösa den. Samtliga personer avvisas från platsen och området spärras av enligt PL 24 §. Avvisningen uppges ha gått lugnt till.

Om PL 24 §: I samband med allvarliga störningar av den allmänna ordningen eller säkerheten får Polismyndigheten, om det är nödvändigt för att ordningen eller säkerheten ska kunna upprätthållas, förbjuda tillträde till ett visst område eller utrymme. Detsamma gäller om det finns risk för sådana störningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen