Uppdaterad 17 maj 11:12

17 maj 01:29, Kontroll person/fordon, Nacka

Polisen genomför en insats i Fisksätra i vilket ett flertal patruller söker information om vad som kan vara ett grovt brott.

Ärendet initierades då ett flertal personer ringde till polisens ledningscentral om skottlossning i stadsdelen.

Det genomförs sök med hundpatruller. Vittnen förhörs och man hämtar in filmer från övervakningskameror för analys. Lägesbilden i ärendet är inte fullständig i nuläget.

Uppdatering klockan 04:30

Åtta män i 20-års åldern har frihetsberövats. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord mm. Två personer har förts till sjukhus i ambulans med allvarliga skador. Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning av kriminaltekniker pågår. Beslag av föremål som är av värde för brottsutredningen har gjorts.

Uppdatering klockan 11:00

De två män i 20-årsåldern som fördes till sjukhus har ej livshotande skador. De är båda misstänkta och frihetsberövade för försök till mord och grovt vapenbrott. I nuläget är en av dem anhållen och den andra är gripen.

Övriga sex personer är frisläppta efter förhör, misstankar kvarstår i nuläget gentemot dessa.

Brottsplatsen bedöms vara utomhus nära Fisksätra centrum och polisen är intresserad av iakttagelser i samband med händelsen - om du har information kontakta polisen på 114 14.

Polisen kommer att vara på plats i Fisksätra för trygghetskapande åtgärder under dagen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen