17 maj 07:44, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:06 Rattfylleri, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Ålidhöjd. Då misstanke uppstår om att föraren, en man i 25-årsåldern, är påverkad av narkotika tas han med för provtagning. Föraren misstänks för rattfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk. Anmälan gällande detta upprättas och bilnycklarna omhändertas för att förhindra framtida brott.

00:34 Alkohollagen, Umeå
Polis åker till bangården på I20-området. Flera bilar och ungdomar, varav vissa är under 18 år, är där. Alkohol förverkas av polis och anmälan gällande brott mot alkohollagen upprättas.
Polisens jourhavande förundersökningsledare Fredrik Brink vill uppmana vårdnadshavare att vara uppmärksamma.
- Prata med dina ungdomar och var intresserad av vad de gör på helgerna och vilka de umgås med. Just i situationer med alkohol och trafik är det lätt hänt att en olycka sker, säger han.

03:06 Egenmäktigt förfarande, Umeå
Polis kontrollerar en person på Nydalahöjd. Personen, en man i 20-årsåldern, bär med sig en parkeringsskylt. Polis håller förhör, tar skylten i beslag och upprättar en anmälan gällande egenmäktigt förfarande.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen