Uppdaterad 17 maj 14:53

17 maj 08:03, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.37 polisen har hittills hanterat ett 55-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av drogpåverkan.

00.00 SOS-larm till polisen om brand utomhus i Nässjö. Det visade sig vara en bil som brann och även en husvagn har blivit skadad. Polisen har påbörjat två utredningar om skadegörelse utan misstänkt.

00.05 samtal till polisen om att ett par personer skulle ha blivit misshandlade i en bostad i stadsdelen Petersberg i Jönköping. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det som framkom är att en man i 45-årsåldern misstänks för att ha misshandlat en kvinna i 45-årsåldern och en kvinna i övre tonåren med vilka mannen har en relation. Det är oklart på vilket sätt misshandeln har gått till men ingen av de drabbade behövde ambulanssjukvård. Mannen är fortfarande vid 08-tiden gripen men han kommer att förhöras  och åklagare kommer att kontaktas när mannen nyktrat till.

Uppdatering: Den misstänkte mannen anhöllls kl. 09.38 av åklagare. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

00.50 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 991 vid Ölmstad. Det visade sig att en bilist väjt för ett rådjur och sedan kört i diket. En drabbad man i 55-årsåldern fick hjälp av privatpersoner tills ambulansen anlände och förde mannen till sjukhus. Det finns ingen misstanke om brott.

05.32 samtal till polisen om att en krossad glasruta upptäckts på en förskola i stadsdelen Hovslätt i Jönköping. Polisen åkte till platsen och undersökte. Det finns inga tecken på att något varit inne och därför har polisen påbörjat en utredning om skadegörelse.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen