18 maj 06:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

06.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat ett 60-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits misstänkt för brott (se nedan) och en person har omhändertagits för berusning enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

22.26 Polisen fick samtal om en skadegörelse då åtta fordon på en parkering i Oxelbergen fått däck sönderskurna. Skadegörelsen ska ha inträffat på söndagskvällen någon gång mellan klockan 15 och 22. Polis har varit på plats och händelsen utreds som skadegörelse.

23.09 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon på Kolonigatan, Norrköping. Enligt larmet var det en personbil som brann med öppna lågor. Polis har varit på platsen och an anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

23.48 Polis stoppade ett fordon för kontroll i Tallboda, Linköping. Vid kontrollen visade det sig att föraren, en man i 60-årsåldern, saknade körkort. Mannen misstänks för grov olovlig körning och polispatrullen har omhändertagit mannens bilnycklar.

01.45 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en butik på Drottninggatan, Norrköping. Någon eller några personer hade krossat rutan till entrén och tagit sig in i butiken. Flera polispatruller åkte till platsen och andra platser för att söka efter misstänkta personer, hittills finns ingen person gripen misstänkt för inbrottet. Polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott. Det är i nuläget oklart exakt vad som saknas efter inbrottet.

02.12 Polis fick larm om ett misstänkt våldtäktsförsök som ska ha skett inomhus på en adress i Linköping. Polis åkte till platsen och en man i 30-årsåldern, greps. Polisen arbetar nu med att få klarhet i ärendet och kommer i nuläget inte att kunna lämna fler uppgifter i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen