18 maj 09:55, Sammanfattning vecka, Östhammar

Trots nedgången i inflödet av anmälningar i stort, ser vi att anmälningar om stölder fortsätter. Det är många gånger stölder av båtmotorer..

... inbrott i villa, stöld av skrot med mera. För att komma åt dessa stölder och gärningsmän är det viktigt för polisen med er, allmänhetens, hjälp. Se ni misstänkta fordon eller personer på ”fel plats” meddela polisen detta på 11414, polisen.se eller om ni är med i Grannsamverkan/Båtsamverkan via era kanaler där. Ser ni vad som tycks vara ett pågående brott ring 112.

Lite av senaste veckans anmälningar
Alunda: Okänd gärningsman har klottrat med svart färg på en vägskylt, på marken samt andra skyltar, anmälan om skadegörelse genom klotter. Anmälan om bedrägeri där en målsägande fått e-post om betalning till en dejtingsite som den inte beställt.
Gimo: En mindre trafikincident anmäld där en förare backat in med bilen i en annan bil och inte stannat för att lämna sina uppgifter, brottskodat som smitning.
Lövstabruk: Anmälan om stöld av fyrhjuling där okänd gärningsman klippt upp staket till ett område och där tillgripit fyrhjulingen.
Öregrund: Stöld av båtmotor, där gärningsman skruvat loss motorn från båten som låg vid en brygga.
Östhammar: Inbrott i fritidshus genom att bryta upp ett fönster och tagit sig in och tillgripa gods. Anmälan om nedskräpning genom att okänd tippat grovsopor i naturen. Polispatrull stoppade en bil vars förare visade tecken på narkotikapåverkan, anmälan om drograttfylleri, narkotikabrott genom eget brukande. Anmälan om olovligkörning då polis stoppat ett fordon registrerat som A-traktor men som misstänks inte uppfylla kraven och därmed är en bil, vilket föraren saknar behörighet att köra. Ett vittne ser en man köra misstänkt rattfull, polis får tag i föraren då han lämnat bilen. Tack vare vittnesuppgifter kan det fastslås vem som var förare och denne rapporteras för rattfylleri. Anmälan om stöld i butik då personal noterat kunder uppträda misstänkt, vid kontroll av övervakningsfilm ses misstänkta tillgripa hudartiklar. Anmälan om stöld av batterier där okänd gärningsman ses lasta batterier i sin bil och lämna platsen. Stöld av cykel har anmälts, cykeln stod bakom garaget på en privat tomt.
Viltolyckor: 9 anmälda viltolyckor med rådjur och en med utter! En viltolycka som ej anmälts till polis.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen