Sök på polisen.se

19 maj 12:50, Trafikbrott, Jämtlands län

Jämtland, en summering av arbetet i trafiken under morgon och förmiddag

Under tidig morgon hölls en trafikkontroll på riksväg 87 i Östersund. En flygande besiktning av ett fordon genomfördes och en ordningsbot (böter) utfärdades efter trafikbrott.

Trafikkontroll hölls under morgonen också på E45 i Hökbäck, Östersund.

Under morgonen stoppades en förare på E45 i Lit, Östersund, efter att ha använt telefon i samband med färd. En ordningsbot utfärdades. Strax därefter bötfälldes ytterligare en förare på E45. Den föraren fick även sitt körkort omhändertaget.

Senare initierades en trafikkontroll på Lugnviks industriområde och i Torvalla, Östersund. Strax därefter hölls en trafikkontroll på Vallaleden på Frösön och i Lugnvik, Östersund.

Vid en trafikkontroll i Sandviken, Östersund, utfärdades en ordningsbot och en flygande besiktning genomfördes.

Vid 10-tiden fick en förare ordningsbot då han kört en bil med brukandeförbud på Frösön.

En halvtimme senare stoppades en förare på Odenskogs industriområde, Östersund, på grund av att föraren använt telefon i samband med färd. Ordningsbot utfärdades. Efter ytterligare några minuter stoppades en förare i Hammerdal, Strömsund. Föraren använde inte bilbälte och pratade dessutom i telefon i samband med färd. Han fick en ordningsbot.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.