02 maj 06:26, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:27 Trafikbrott, Gällivare: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Gällivare. Föraren, en man, saknar behörighet att köra bil. Förhör hålls. En anmälan gällande olovlig körning upprättas.

01:05 Drograttfylleri, Luleå: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på Storheden. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. På mannen och i bilen påträffas misstänkt narkotika. En anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott bruk och innehav upprättas.

01:11 Drograttfylleri, Kiruna: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Förhör hålls. En anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott upprättas.

02:02 Trafikbrott, Gällivare: Bilförare får ordningsbot för att ha kört över spärrområde vid sjukhuset.

02:35 Brand, Övertorneå: Polis larmas till en brand i en byggnad i Pello. Två personer ska ha befunnit sig i byggnaden, men har tagit sig ut. Polisen håller förhör och dokumenterar brandplatsen. En anmälan gällande brand utan misstanke om brott upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen