Uppdaterad 02 maj 08:32

02 maj 08:06, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

 07.00 Polisen har under natten hanterat 71ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott och en person har omhändertagits på grund av berusning. Tre personer har gripits misstänkt för brott (se nedan).

01.46 Polis larmades med anledning av ett inbrott i ett företags lokaler i området Fridhem. Två personer hade setts lasta in något i en bil och därefter lämna platsen. I samband med att de körde från platsen krockade de med en väktarbil som kom körande med anledning av händelsen. De misstänkta lämnade platsen till fots och snart kunde en av dem, samt en person som hjälpt denne, gripas av polis. De båda gripna, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, anhölls senare av åklagare misstänkta för stöld. Väktaren fick föras till sjukhus i ambulans, polisen har inga uppgifter gällande personens skadeläge.

02.10 Polis larmades till en adress i Gnosjö med anledning av ett bråk i och i anslutning till en bostad. En man hade hotat en kvinna och därefter kommit och bankat på hennes dörr. Polis åkte till platsen och mannen greps. Han är misstänkt för olaga hot samt skadegörelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen