Uppdaterad 02 maj 08:59

02 maj 08:08, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat 97 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Ingen person har gripits misstänkt för brott.

22.04 Polis larmades med anledning av en misshandel utomhus i området Vidingsjö, Linköping. Ett sällskap med ungdomar hade blivit misshandlade av en grupp av tio andra, för sällskapet obekanta, ungdomar. Polis åkte till platsen och till andra platser i området för att söka efter misstänkta personer. Polisen har upprättat anmälan om misshandel med två personer i 15-årsåldern som målsägande.

22.43 Polis kontaktades av ett par i Motala blivit uppringda av en person som utgett sig för att vara en ”polis som ringde från polisens ledningscentral". ”Polisen” sa att parets son råkat ut för en trafikolycka och låg svårt skadad på sjukhus. ”Polisen” ville att föräldern skulle identifiera sig med bank-id och uppge sina kortuppgifter. När man loggade in på sitt bank-id stod en summa i en utländsk valuta att godkänna. Summan godkändes aldrig och paret larmade polisen. Polisen har upprättat en anmälan om försök till bedrägeri. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen