02 maj 08:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat 57 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri och två personer har omhändertagits på grund av berusning. Två personer har gripits misstänkt för brott (se nedan).

01.01Polis larmades med anledning av ett inbrott i en restaurang i centrala Nyköping. Två personer hade setts i lokalerna och man hade tagit sig in genom att krossa rutor till restaurangen. Polis, inklusive hundpatruller, åkte till den aktuella adressen och till andra platser i området. Två personer kunde gripas i området efter att ha spårats upp. De båda gripna är män i 40- respektive 50-årsåldern och de misstänks för stöld genom inbrott. Det stulna godset bestod av alkohol.

01.43 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i en bil på en parkering i Stallarholmen, Strängnäs. Ytterligare ett fordon samt en husvagn på parkeringen skadades vid branden. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen