Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 maj 10:08

20 maj 06:25, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.09 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Järngatan i Boxholm. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara innehållet i två containrar som brann. Polisen har påbörjat en utredning som skadegörelse och platsen är avspärrad inför en kommande kriminalteknisk undersökning. Det finns ingen misstänkt.

02.09 väktare kontaktade polisen angående en idrottsanläggning på Himmelstalund Norrköping där det verkade ha varit inbrott. En uppbruten dörr hade upptäckts. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Lokalen genomsöktes utan att någon anträffades och spårning genomfördes också utan resultat. Det är ännu inte utrett om någon har stulits.

03.52 samtal till polisen om misstänkt inbrott på Drottninggatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om försök till stöld genom inbrott på grund av att glasrutor hade krossats men ingen tros ha varit inne. Troligen har inget stulits.

04.23 en anmälare ringde till polisen och anmälde att han upptäckt inbrott hemma på gården utanför Skänninge. Inbrottet har inträffat från klockan 15 och fram till det upptäcktes. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att någon tagit sig in i bostadshuset genom att krossa fönster och även dörrar till en ladugård är uppbrutna. Det är oklart vad som stulits. Polisen har påbörjat en utredning om grov stöld genom inbrott och en platsundersökning är genomförd.

06.02 SOS-larm till polisen om brand i bostadshus i Bona norr om Motala. Polisen kommer att åka till platsen. Ingen person ska vara skadad. Uppdatering kl. 10.05: polisen är nu på brandplatsen och en förundersökning om mordbrand är inledd.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.