Uppdaterad 21 maj 07:27

21 maj 04:11, Sammanfattning kväll och natt, Västerbottens län

Natten har varit lugn i Västerbotten.

UMEÅ
En man blev bestulen på sin  plånbok i söndags. Han spärrade sina kort men ej ett betalkort till en butik i Umeå som säljer radio tv-prylar.

Onsdag kväll var det någon långfingrad person använde kortet och lyckades handla för över 20 000 kronor. 

När polisen kollade på butikens övervakningskamera kunde de känna igen mannen som använt kortet. Polisen följde ledtrådarna och kunde gripa en misstänkt man i en lägenhet i Umeå.

Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla mannen som är i 40-årsåldern.

Uppdatering kl 07:09 (av kommunikatör Elisabeth Glaas)
00:10 Trafikbrott, Skellefteå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil med anledning av det spelas mycket hög volym på musiken i bilen när den körs genom centrum nattetid. Förhör hålls och en anmälan gällande förargelseväckande beteende upprättas. Aktuell bil beslagtas.

00:22 Rattfylleri, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Umeå. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av alkohol. Han tas med för provtagning och förhör. Anmälan gällande misstänkt rattfylleri upprättas.

00:53 Narkotikabrott, Umeå
Polisen får samtal om en man, som sitter på en bänk på Ersboda, som troligen är berusad. Polis åker dit, håller förhör och skjutsar hem mannen. En anmälan upprättas gällande misstänkt narkotikabrott, innehav.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.