22 maj 21:06, Åldringsbrott, Eskilstuna

Flera äldre personer utsatta för stöld eller stöldförsök.

19.43 Polisen fick samtal om att två män hade tagit sig in hos en kvinna i 80-årsåldern, genom att utge sig för att de skulle kontrollera elementen i hennes bostad. I samband med detta försvann de med hennes bankkort. Detta hände i Nyfors, Eskilstuna. Kvinnan skulle spärra korten på en gång.

20.01 Polis på plats för förhör av den drabbade kvinnan. Det är oklart om några pengar har försvunnit.

Polisen har under kvällen fått in ytterligare ett par samtal om misstänkta åldringsbrott, eller försök till sådana. Okända personer har ringt upp äldre människor i Eskilstuna och sagt att de strax ska komma till deras bostäder. De har påstått att de ska kontrollera en vattenläcka eller att de ska komma och koka kaffe. Vid ett av dessa tillfällen kom två män hem till en kvinna i 80-årsåldern och lyckades stjäla en mobiltelefon.

Polisen uppmanar till försiktighet när okända personer ringer på dörren. Be om legitimation och ring till exempelvis fastighetsbolaget som personen säger sig representera, på ett nummer som man känner till sedan tidigare.

Prata önskar att allmänheten pratar med sina äldre anhöriga om riskerna att utsättas för liknande brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.