23 maj 06:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

22.39 Göteborg, personrån
Utaför Fjällskolan har två unga pojkar blivit rånade på sina mobiltelefoner. Sex lite äldre pojkar har tvingat dem att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner. Därefter försvann de från platsen. Inga uppgifter om vapen eller tillhyggen. Polisen har sökt efter rånarna men ännu är ingen gripen.

00.15 Göteborg, brand i soprum
På Herkulesgatan har det av okänd anledning börjat brinna i ett soprum tillhörande en restaurang. Enligt räddningstjänsten var det stor spridningsrisk men man lyckades släcka branden utan att den spred sig. En okänd person har setts på platsen strax innan branden startade. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand.

01.31 Skövde, drograttfylleri m.m.
På Norra Metallvägen stoppas en bilist för kontroll. Bilen visar sig vara efterlyst och föraren, en man i 40-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och rapporteras för grov olovlig körning samt drograttfylleri.

02.20 Vårgårda, trafikolycka samt rattfylleri
På E20 i höjd med Södra Härene har en bilist voltat. Föraren av bilen, en man i 20-årsåldern, förs till sjukhus i ambulans för kontroll. Han misstänks för rattfylleri.

04.40 Uddevalla, bilbrand
På Torp Köpcentrum utanför Plantagen har en bil av okänd anledning börjat brinna. Räddningstjänst samt polis till platsen. I samband med branden har vittnen sett en bil lämna platsen i riktning mot Lysekil. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen