24 maj 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström.

En sammanfattning av nattens händelser.
07.00 Polisen har under natten hanterat ett 90-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits misstänkt för brott (se nedan) och två personer har omhändertagits på grund av berusning.

00.29 Polis larmades med anledning av att några ungdomar hotats av en man utomhus på en adress på Vikbolandet, Norrköping. Mannen skulle ha hotat ungdomarna genom att rikta någon typ av vapenliknande föremål samt skjuta någon typ av fyrverkeri mot dem. Polis åkte till platsen och kunde efter inledande utredningsåtgärder gripa en man i 60-årsåldern. Mannen greps misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott.

01.26 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en idrottsanläggning, Himmelstalund, Norrköping. Polis åkte till platsen och ett inbrott konstaterades. Skor till ett okänt värde ska ha tillgripits vid stölden. En brottsplatsundersökning har utförts och en anmälan om stöld har skrivits.

01.57 Polis larmades med anledning av ett bråk på en adress i Ödeshög. Enligt samtalet var flera personer på plats, det var bråkigt och någon kunde vara skadad. När polis kom till platsen påträffades en person skadad och ambulans larmades. En misstänkt person kunde lokaliseras och denne greps. Den gripne, en man i 25-årsåldern, misstänks för misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.