Uppdaterad 24 maj 21:30

24 maj 20:00, Sammanfattning kväll, Norrbottens län

Ett urval av kvällens händelser.

15:52 Brand - Djupviken, Piteå
Det kom in ett larm om att det brann i ett hus. Räddningstjänsten kom till platsen och det hade brunnit i en fläkt, inga personer kvar i huset. Efter ett tag brann det mer och det hade spridit sig från fläkten till innertaket så fler fordon från räddningstjänsten kallades dit. En polisanmälan upprättades.

16:00 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

16:08 Trafikkontroll - Sävastnäs, Boden
En polispatrull höll en trafikkontroll efter RV97. Fyra stycken ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelse samt två stycken körkortsomhändertagande.

16:11 Rattfylleri - Svensbyn, Piteå
En polispatrull stoppade ett fordon och gjorde en kontroll. Föraren blåste positivt och fick följa med till polisstationen för provtagning. En polisanmälan gällande grovt rattfylleri upprättades samt att körkortet omhändertogs.

16:31 Trafikkontroll - Krokvik, Kiruna
En polispatrull höll en trafikkontroll efter E10. Sju stycken ordningsböter samt en polisanmälan utfärdades för hastighetsöverträdelse.

17:44 Trafikolycka - Rosvik, Piteå
En trafikolycka inträffade på E4, helt stopp i trafiken. Räddningstjänsten, ambulansen och polisen åkte till platsen. En personbil med släp hade hamnat på taket. Inga personskador. Ekipaket fick bärgas från platsen. En polisanmälan upprättades.

17:59 Brand - Karungi, Haparanda
Det inkom ett larm gällande brand i terräng. Det var inte någon större brand men den hade spridit sig till ett uthus. Branden släcktes av räddningstjänsten och polisen skrev en anmälan gällande brand utan misstanke om brott.

18:00 Trafikbrott - Sanden, Boden
En polispatrull stoppade en personbil och föraren fick en ordningsbot då den pratade i sin mobiltelefon under färd.

18:23 Trafikkontroll - Gällivare
En polispatrull höll en trafikkontroll efter E45. Två stycken ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelse.

20:00 Lungt i länet
Inget att rapportera.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.