Uppdaterad 25 maj 10:18

24 maj 23:04, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Söndagsnatten i Västerbotten

20:49 Storgatan, Byske
Grovt drograttfylleri, m.m

Patrull försöker genomföra ett fordonsstopp men föraren vägrar stanna. Ett förföljande inleds som varar i ett par minuter innan föraren bestämmer sig för att försöka springa från patrullen. Polisen var klart snabbare och kunde snabbt infånga dnm misstänkte som är en man i 30 års åldern. Han misstänks nu för grovt drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk, vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning. Mannen är gripen och förd till Skellefteå polisstation. 

Uppdatering (av kommunikatör Åsa Mjörndal)

01:50 Skadegörelse genom brand, Lycksele:

Polispatrull beordras till Tannbergsvägen, Södermalm, med anledning av en brand. En garagebyggnad i anslutning till skidstadion har brunnit ner till grunden.

Okänd gärningsperson/personer misstänks ha anlagt branden.

På två intilliggande byggnader har fönster krossats.

Brandplatsen spärras av för teknisk undersökning som ska ske under dagen.

En anmälan gällande grov skadegörelse genom brand samt skadegörelse upprättas.

I nuläget finns inga misstänkta i ärendet. Polisen vill gärna ha in tips och iakttagelser i samband med branden och skadegörelsen. Den som sett eller hört något uppmanas att ringa 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.