Uppdaterad 25 maj 12:46

25 maj 06:51, Misshandel, grov, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot måndagen har polisens regionledningscentral hanterat 18 ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits för brott.

-
05:20 Polisen larmades till Resecentrum i Jönköping med anledning av en misshandel. En man i 40-årsåldern ska ha blivit misshandlad utomhus i centrala Jönköping. Han fördes med ambulans till sjukhus med skador på överkroppen. Troligtvis har ett tillhygge använts vid misshandeln. I samband med misshandeln ska mannen också ha blivit bestulen på tillhörigheter som han bar på sig.

06:40 På grund av skadorna som mannen har så rubriceras händelsen som mordförsök och grovt rån. Polisen jobbar vidare i ärendet men det finns ännu ingen misstänkt. Brottsplatsen eller tidpunkten för brottet är ännu inte fastställd.

07:36 Brottsrubriceringen är ändrad till synnerligen grov misshandel. Rubriceringen grovt rån kvarstår.

08:36 Polisen spärrade av en misstänkt brottsplats i centrala Jönköping. Polisens kriminaltekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

10:22 Tekniker har varit på den misstänkta brottsplatsen. Vissa spår har säkrats.

12:43 Polisen arbetar fortsatt med händelsen och utredningen tyder i nuläget på att brottsplatsen kan vara i Rådhusparken. Den drabbade mannen har dels blivit utsatt för allvarligt våld med ett vasst föremål och även blivit misshandlad med slag. Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i eller i närheten av Rådhusparken mellan klockslagen 21 och 05. Även andra platser kan vara aktuella. Den drabbade mannen var vid händelsen iklädd svart jacka och ljusa byxor. Vänligen, tipsa polisen på 114 14, all information kan vara värdefull för utredningen!

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.