Uppdaterad 26 maj 07:01

25 maj 19:34, Mord/dråp, försök, Värnamo

Mordförsök i Värnamo.

Polisen larmades strax före kl 19 till Värnamo med anledning av ett allvarligt våldsbrott. Flera polispatruller har kommit till platsen för att försöka få en bild av det inträffade.

---------

UPPDATERING 20.25

18.57 Polisen fick larm om höga smällar utomhus på Blåbärsvägen i Värnamo.

19.09 Polis anträffade en skadad man i området. Han fördes till sjukhus med ambulans. Mannen var skottskadad, det var oklart hur allvarligt skadad han var.

Flera polispatruller anslöt till området. Polisen arbetade med att skapa sig en bild av händelsen, söka efter gärningsperson/er, söka efter vittnen och säkra en brottsplats.

20.25 Polisen har pratat med personer på platsen för att få tag i vittnen, knackat dörr och sökt spår på Blåbärsvägen, där ett område av gatan är avspärrad.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det finns i nuläget ingen gripen.

UPPDATERING 21.30 Polisen har ännu ingen gripen. Arbetet pågick fortfarande på Blåbärsvägen med brottsplatsundersökning samt att söka mer information om händelsen från personer på platsen.

Den drabbade är en man i 20-årsåldern. Det finns ingen ny information att lämna om skadeläget. Brottsrubriceringen försök till mord kvarstår.

Polisen önskar tips från allmänheten. Om man har sett något i samband med de höga smällarna strax före klockan 19 så bör man ringa 114 14 eller tipsa på polisen.se. Även iakttagelser tidigare än så är av intresse.

UPPDATERING TISDAG

06.46 Arbetet med att utreda händelsen på Blåbärsvägen fortgår. Polisen har ännu ingen person gripen misstänkt för brottet. Polisen är fortsatt intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser i området vid 19-tiden på måndagskvällen.

Håkan Boberg, lokalpolisområdeschef Värnamo, kommer att finnas tillgänglig från klockan 08.00 för att svara på frågor från media.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.