26 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm och i kväll arbetar Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

23.07 Bengtsfors, stöld
Två män ses gå in i ett garage, vid konfrontation av boende i området springer de två från platsen. De bar på bensindunkar som de släppte när de blev ertappade. Polispatrull kan identifiera de två männen vid en badplats i närheten, de misstänks för stöld och en anmälan skrivs.   

23.16 Göteborg, rån
En butik på Stigbergstorget rånas på bland annat tobaksvaror av tre eller fyra okända maskerade män med kniv. En kund ringer polis. Mannen i butiken blir under rånet inlåst i ett förråd, han är chockad men det finns inga uppgifter om fysiska skador. En avspärrning för teknisk undersökning görs, spaning i området utan resultat. Anmälan om rån och olaga frihetsberövande görs.

23.24 Göteborg, rån
En man i 30-årsåldern blir av tre okända män rånad på sin dator och mobiltelefon på Salviagatan. Den rånade mannen blev sparkad i ryggen och hotad med kniv. Polis spanar i området utan resultat, en anmälan skrivs. Ingen gripen i nuläget.  

00.49 Trollhättan, Brand
En bil brinner vid Överby Köpcentrum, räddningstjänst till platsen. En avspärrning görs på platsen för teknisk undersökning. Totalt skall tre fordon ha brunnit. En anmälan skrivs, ingen gripen i nuläget.  

02.59 Göteborg, stöld
En man stoppas för kontroll på Inlandsgatan, mannen bär på en bag. Mannen som är i 40-årsåldern kan inte redogöra för innehållet i bagen och misstänks för häleri, en anmälan skrivs.

05.56 Göteborg, grov misshandel
På Gamlestadsvägen hittar en förbipasserande en liggande man på marken, mannen har en stickskada i benet men är vid medvetande. Ambulans till platsen. Polis får vittnesuppgifter om tre gärningsmän som lämnat brottsplatsen, de har åkt med en buss. I nuläget ingen gripen, anmälan skrivs.

Gällande Brott i nära relation har Polisregion Väst det senaste dygnet hanterat fyra ärenden med rubricering misshandel, ett med rubricering grov kvinnofridskränkning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.