26 maj 15:34, Övrigt, Västerbottens län

Oseriösa hantverkare rör sig norrut.

Det är vid den här tiden på året som oseriösa hantverkare kan börja dyka upp för att erbjuda olika typer av tjänster till husägare.

Sedan mitten av maj har polisen i region Nord fått samtal från allmänheten gällande kringresande hantverkare. Hittills har husägare i Östersunds- och i Örnsköldsvikstrakten erbjudits bygg- och asfalteringstjänster.

Då de kringresande hantverkarna verkar röra sig norrut vill polisen göra Västerbottningarna uppmärksamma på företeelsen samt ge tips på hur man kan undvika att bli lurad. Ett exempel på det är att ta reda på att hantverkarna som sökt upp dig för att erbjuda sina tjänster är seriösa.

 

Presskontakt
Oscar Berglund, gruppchef bedrägeri i PO Västerbotten, finns tillgänglig för telefonintervjuer i morgon, onsdag den 27 maj, klockan 9-10. Han nås då på nummer 010-5682237.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.