27 maj 07:20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.32 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har tagits med för provtagning och förhör.

01.10 i samband med en rutinkontroll av en bilist på Hamngatan i Linköping blev en man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri och han fick följa med för provtagning och förhör.

01.21 polisen kallades till en resturang i Gamla staden, Norrköping där det varit oroligt. Polisen åkte till platsen och sammanträffade då med en man som blivit misshandlad av två män som slagit honom i ansiktet. Polisen påbörjade en utredning om misshandel utan misstänkt.

02.28 polisen kallades till Kungsgatan i Linköping där en man skulle ha blivit rånad. Polisen åkte till platsen och mannen berättade att han blivit överfallen och hotad med en kniv. Mannen, som är i 25-årsåldern var skakad men inte fysiskt skadad. Rånaren ska ha kommit över ett bankkort och några hundra i kontanter. Polisen påbörjade en utredning om rån och skjutsade hem den drabbade till hans bostad. Det finns ingen misstänkt.

03.08 polisen kallades till Mjölby med anledning av att en man hotat andra med kniv i en bostad. När polisen kom till platsen anträffades en person som blivit misshandlad och som fått ytliga sårskador. Han ville inte medverka i någon polisutredning. Polisen påbörjade ändå en utredning om misshandel och en misstänkt person greps för detta brott och fördes till polisstationen där han kommer att förhöras efter att han nyktrat till.

06.00 SOS-larm till polisen om trafikolycka på länsväg 206 i Öjebro. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en man i 20-årsåldern kört av vägen och in i en stolpe. Han fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har påbörjat en utredning om vårdslöshet i trafik med anledning av att mannen misstänks ha somnat under körning.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.