27 maj 10:16, Stöld, Eskilstuna

Stöld på arbetsplats.

07.25 polisen fick samtal från en inringare som upptäckt att det varit inbrott på Motorstadion i Gröndal. Någon ska ha under natten ha tagit sig in på det inhägnade området och där inne angripit flera arbetsmaskiner.

En grävmaskin har fått låset till hytten skadat och där inne har en display monterats bort och stulits.

Luckor till en hjullastare har öppnats och någon har försökt montera bort startbatteriet men misslyckats.

Ett större kompressoraggregat på hjul har stulits.

Tjuvarna har även varit inne i en container där det är oklart om något stulits samt lämnat kvar en del verktyg och slangningsutrustning, troligen avsedd för att slanga/stjäla diesel med. Oklart i nuläget om diesel har stulits.

Värdet på de stulna föremålen uppgår till 50 000:-

Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om stöld. En brottsplatsundersökare kommer att åka till platsen för att om möjligt säkra spår efter tjuvarna.

Polisen är angelägen om att få allmänhetens hjälp med tips om någon kan ha gjort iakttagelser i närheten av Gröndal av personer, fordon eller möjligen den stulna kompressorn. Tipsa i så fall polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.