27 maj 14:00, Trafikkontroll, Jämtlands län

Jämtland, summering av dagens arbete i trafiken

Vid niotiden hölls en hastighetskontroll vid Lillsjöhögen i Östersund. Tre förare fick ordningsbot (böter).

Samtidigt bötfälldes en motorcyklist på riksväg 87 i Rannåsen efter hastighetsöverträdelse.

Därefter hölls en kontroll i centrala Östersund. Tolv förare fick ordningsbot på grund av hastighetsöverträdelser och en fick ordningsbot på grund av att säkerhetsbälte inte användes under färd.

Samtidigt hölls en trafikkontroll på Frösön, Östersund. Vid kontrollen genomförde patrullen en flygande inspektion av ett fordon och nio förare fick ordningsbot på grund av hastighetsöverträdelser. En ordningsbot gällande trasig belysning utfärdades också.

Strax före lunch genomfördes en kontroll vid Campusområdet i Östersund. En flygande besiktning genomfördes på ett fordon och två förare fick ordningsbot på grund av hastighetsöverträdelser.

I centrala Östersund fick en bilist en ordningsbot efter att ha överskridit spärrområde.

En trafikkontroll hölls även på E14 vid Dvärsätt i Krokom. Tjugo förare fick ordningsbot på grund av hastighetsöverträdelser, varav fyra fick sina körkort omhändertagna. En fick också ordningsbot på grund av att säkerhetsbälte inte användes under färd.

Under tidig eftermiddag hölls en trafikkontroll vid Fiskviken, Ragunda. Sex förare fick ordningsbot efter hastighetsöverträdelser, varav en fick sitt körkort omhändertaget. (Högsta tillåtna hastighet på sträckan är 100, högsta uppmätta hastighet var 136 km/timmen). Polisen rapporterade även en bilist med släp för olovlig körning (föraren saknade behörighet för den tunga kombinationen). En fick ordningsbot på grund av oregistrerat fordon.

En förare stoppades för kontroll på E14 vid Ås, Krokom. Fordonsskatten var inte betald och en ordningsbot utfärdades. På samma plats fick ytterligare en förare ordningsbot på grund av att fordonet saknade registreringsskylt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.