Uppdaterad 28 maj 07:35

28 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstaelspersoner under torsdagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 22.20 Göteborg, försök till grov stöld/alt rån
Polis larmas till Stora teatern vid Kungsparken. Någon ska ha blivit utsatt för ett försök till rån alt. grov stöld. Gärningsmännen uppges vara fyra yngre män. Polisen får fram uppgifter kring vilken riktning gärningsmännen försvunnit och man letar i närområdet. Strax därefter så anträffas fyra unga män av polisen som stämmer in på signalement vid Vasagatan/Södra vägen. De kan även pekas ut som gärningsmän. De misstänkts försök till grov stöld. Inga kända personskador/ eller upplysningar om hur brottet i övrigt gått till. 

Kl 23.44 Lysekil, försvunnen person
Polisen har under natten letat efter en flicka i 18-årsåldern som försvunnit i samband med ett bråk på en fest i centrala Lysekil. Sökandet har pågått under hela natten och polisen har även använt helikopter. Flickan är ännu inte återfunnen . Flickan uppges ha försvunnit ca kl 22.45, polisen får vetskap vid ovan tidpunkt. Sökandet kommer att fortsätta, avlösning av personal pågår under morgonen. Oklart när sökandet återupptas.

Uppdatering: Kl 07.30, Polisen får bekräftelse av att flickan har återfunnits av anhöriga, oskadd. Inga brottsmisstankar.

Kl 23.59 Göteborg, trafikolycka med dödlig utgång
Polis, räddningstjänst och ambulans larmas till E45 vid Marieholm efter en trafikolycka med mc. Olyckan ska ha inträffat i höjd med Alelyckan. På plats finner man en mc-förare som är allvarligt skadad. Omständigheterna på olycksplatsen samt vittnesmål pekar på att den aktuella mc:n framförts vårdslöst och i hög hastighet. Föraren körs till sjukhus där han senare förklaras avliden. Anhöriga underrättas.

Polisen beslagtar den aktuell mc:n och inleder samtidigt förundersökning om grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död. Allt pekar på att ytterligare fordon varit involverade i olyckan. Föraren/den avlidne är en man i  25-årsåldern. Han saknade körkort för mc. Ytterligare en person hämtas till förhör vid tillfället för händelsen.

En ambulans på väg till ovan trafikolycka är involverad i en kollision på väg fram till olyckan. Ur den bil som kolliderat med ambulansen avfördes föraren till sjukhus med okända skador. Olyckan ska utredas, föraren som kördes till sjukhus kan ev. misstänkas för rattfylleri, detta är dock inte klarlagt. Denna kollision ska ha ägt rum på E45 vid Hjällbo.  

Gällande Brott i nära relation har Polisregion Väst det senaste dygnet hanterat två fall/ärenden med rubricering misshandel. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.