Uppdaterad 28 maj 07:21

28 maj 07:02, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot torsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 45 ärenden som rör Jönköpings län. En ung man har gripits för grov stöld, se nedan. Fem personer har omhändertagits för fylleri eller annan anledning.

00:25 Polisen larmades till Kanalgatan i Vetlanda med anledning av en misshandel. En man i 25-årsåldern ska ha blivit misshandlad av två för honom okända personer som hade sprungit från platsen. Mannen fick inga allvarliga skador. En anmälan om misshandel är upprättad.

01:13 En polispatrull skulle kontrollera en bil och dess förare på Hermansvägen i Jönköping. Föraren valde att springa från bilen men polisen kom ikapp honom. Föraren visade sig vara en ung man i tonåren som saknade körkort. Bilägaren kontaktades och det visade sig att bilen var stulen. Bilnyckeln hade stulits i samband med ett bostadsinbrott i Tenhult som hade skett under sen kväll. Den unga mannen greps för grov stöld genom inbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Han anhölls under natten av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.