Uppdaterad 28 maj 07:17

28 maj 07:03, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.


Under natten mot torsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 21 ärenden som rör Södermanlands län. En kvinna har gripits för försök till dråp, se nedan. En person har omhändertagits för fylleri.

22:21 SOS larmade räddningstjänst och polis till en förskola på Nyhemsgatan i Katrineholm med anledning av en brand. Branden kunde släckas av räddningstjänst innan den hann få fäste. Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om mordbrand är upprättad. Det finns ingen misstänkt i nuläget. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna om branden.

23:30 Polisen larmades till en lägenhet i Alberga med anledning av en befarad misshandel i en lägenhet. Polisen fick kontakt med en man som hade blivit slagen med ett tillhygge. En kvinna i 50-årsåldern som lever i en relation med den skadade greps misstänkt för försök till dråp. Mannen fördes till sjukhus och hans skador visade sig vara lindriga. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning.

03:41 SOS larmade räddningstjänst, ambulans och polis till Hälleforsnäs med anledning av en brand i en lägenhet. Se separat händelsenotis.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.