29 maj 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Anna Göransson.

23.10 Essunga, försök till mord.
En man i 30-års åldern har blivit skjuten vid 23-tiden i Essunga kommun. Han är förd till sjukhus med en sårskada. Han var vid medvetande samt talbar när polis kom till platsen. Polis har inlett en förundersökning beträffande försök till mord. Det har vidtagits en hel del utredningsåtgärder vilket även kommer fortsätta under fredagen, ingen gripen.

23.40 Vänersborg, grov vårdslöshet i trafik.
En bil kör av vägen vid arenan, Edsvägen, och räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Visar sig att det är tre personer i bilen varav en skall vara fastklämd. Det är mycket folk på platsen och enligt vittnen skall bilen varit nära att köra på två fotgängare i samband med olyckan. Föraren av bilen körs med ambulans till sjukhus för vård samt delges misstanken om grov vårdslöshet i trafik. Bilen bärgas från platsen. De andra två passagerarna klarade sig utan att uppsöka sjukhus.

00.02 Göteborg, stöld av diesel.
Vittne ser hur några stjäl diesel från några grävmaskiner på Orrekulla Industrigata. Polis skickas till platsen som kan gripa en person som stulit drivmedel. De andra personerna hade hunnit lämna i en bil som de haft med sig. Den gripne får följa med för vidare utredning.

01.48 Falköping, mordbrand.
En moped brinner på Danska Vägen varför räddningstjänst samt polis beordras till platsen. Enligt uppgifter skall den stå nära en byggnad varför det rådde stor spridningsrisk. Branden släcks och mopeden tas i beslag för en teknisk undersökning. Inga uppgifter om hur branden uppkommit i nuläget.

02.02. Göteborg, stöld av drivmedel.
Två personer kan gripas i området Kvillebäcken efter att ett vittne hört av sig till polisen. Det är en man samt kvinna som setts ”slanga” bensin från flera fordon i området. Vittnet ledde oss till rätt gata där de båda personerna påträffades. Visade sig även att mannen var efterlyst sedan tidigare varför han återbördas till häktet. Kvinnan får följa med för förhör.

03.30 Göteborg, skadegörelse genom brand.
En parkerad bil brinner på Grevegårdsvägen varför polis samt räddningstjänst larmas till platsen. Bilen är totalt utbrunnen och två bilar som stod parkerade jämte har fått skador. Branden släckt och patrullen skriver en anmälan samt försöker kontakta ägarna till respektive bilar.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.