Sök på polisen.se

29 maj 07:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan.

00.08 Polisen fick samtal från en person som hade sett en man med ett vapen. Detta var i Mantorp, Mjölby kommun. Mannen med vapnet hade kört en bil, och polisen lyckades få tag i honom. Han greps, misstänkt för brott mot vapenlagen. Det visade sig vara ett luftvapen. Vid husrannsakan i mannens bostad hittades skarpa vapen. Mannen, som är i 75-årsåldern, anhölls under natten efter beslut av åklagare, misstänkt för grovt vapenbrott.

04.27 Polisen larmades om att det hade varit inbrott på ett företag i Åby, Norrköping. Det skulle ha skett någon gång efter kl 23 på torsdagskvällen. Polis kom dit och gjorde en första brottsplatsundersökning, ytterligare teknisk undersökning är planerat att genomföras under dagen. Ett lås hade forcerats för att ta sig in på det inhägnade området. Det ska ha stulits en okänd summa kontanter.

I övrigt har polisen hanterat en del larm om bråk i bostäder, trafikbrott, viltolyckor, etc. men inget som har fått några större konsekvenser eller lett till brottsmisstankar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.