29 maj 07:50, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan Östhammars kommun

Lite av senaste veckans anmälningar
Alunda: Anmälan om stöld genom inbrott i förråd, tillgrepp av ett grafikkort. Anmälan om inbrott i skola, okänt om något tillgripits.
Gimo: Parkeringsskada har anmälts, okänt fordon har kört in i målsägandens parkerade bil. Stöld av cykel från ett förråd har anmälts. Målsägande anmäler att någon tillgripit BMW-märket från fronten på deras bil. En cykel parkerad vid busstationen anmäls stulen.
Gräsö: Anmälan om stöld av cykel från ett förråd.
Hargshamn: I ärende om ATK (automatisk trafiksäkerhetskontroll-”Fartkamera”) noteras att ägaren till aktuellt fordon saknar körkort, anmälan om olovlig körning upprättad.
Öregrund: En målsägare kom hem till sin villa och såg då tre personer springa iväg från villan. Flertalet polisbilar till platsen men ingen gärningsman kunde gripas. Anmälan om grov stöld. Anmälan om parkeringsskada där okänd person kört in i målsägandens bil och lämnat platsen. Anmälan om cykelstöld.
Österbybruk: Anmälan om stöld av stängselmateriel från ett släp. Anmälan om inbrott i villa där gärningsmannen brutit upp ett fönster och sedan tillgripit diverse smycken.
Östhammar: Målsägare som beställt en vara över internet och inte fått varan levererad, anmälan om annonsbedrägeri. Anmälan om parkeringsskada, okänd person har orsakat skada på målsägandens bil. En anmälan om att en båtmotor stals hösten 2018.
Viltolyckor: 3 viltolyckor varav två med rådjur och en med vildsvin.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.