Uppdaterad 03 maj 09:22

03 maj 07:05, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Godmorgon! Dagens presstalesperosn är Anna Göransson.

21.29 Grovt rattfylleri, Lerum. En personbil uppges köra mot trafiken, och polis skickas till platsen. En anmälare följere efter bilen, som efter en stund stannar. Anmälaren väntar kvar med föraren av bilen tills polis anländer. Föraren, en man, tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Han blåser 2.6 promille, och är nu misstänkt för grovt rattfylleri. Han är även misstänkt för olovlig körning.

23.52 Brand, Skövde. Två bilar brinner, varav en husbil. Skadegörelse genom brand upprättas. Klockan 00.03 brinner nyyterligare en bil på Barkvägen. Flerra ungdomar har setts springa från platsen. Klockan 02.45 Spånvägen brinner en bil med spridning till garage. Skadegörelse genom brand. Platserna avspärrade för kriminlateknisk undersökning.

00.27 Ordningsstörning, Lidköping. En cruising har samlat ett 1000- tal bilar, och den delen som befinner sig på Ålgårdsområdet löses upp efter beslut efter störande beteende som högljudhet och stök, men även smittskyddsskäl.

03.30 Försök till dråp, Nämndemansvägen, Partille. En taxichaufför blir slagen och värjskadad av kniv av två män, som inte vill betala för taxiresan. Polis kan spåra upp de två männen som grips misstänkta för försök till dråp. Efter en husrannsakan kan ytterligar en man hämtas in till förhör. En hundförare skadas i samband med gripandet, ocg får uppsöka vård. Uppdatering 09.21: Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen