03 maj 07:33, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:30 Trafikbrott, Sundsvall: Bilförare i Stenstan får ordningsbot på grund av nattförbudet. Nattförbudet innebär att det är förbjudet att köra motordrivet fordon på vissa gator i Sundsvalls centrum mellan 22:00 och 05:00.

01:18 Trafikbrott, Sundsvall: Mopedförare på Södermalm får ordningsbot för användande av mobiltelefon. Då föraren är minderårig informeras vårdnadshavare.

03:00 Drograttfylleri, Ånge: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil som framförts vingligt på E14. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning.

Mannen saknar behörighet att köra bil och en anmälan gällande drograttfylleri, narkotikabrott samt olovlig körning upprättas. En kvinnlig passagerare misstänks för narkotikabrott, eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen