03 maj 07:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 100-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Nio personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri. Ingen person har gripits misstänkt för brott.

02.56 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en trafikolycka i Asby, Ydre. Olyckan var en singelolycka där en bilist kört in i ett staket, voltat och därefter landat på taket cirka 20 meter in i en trädgård. Föraren, som var ensam i bilen, fördes med ambulans till sjukhus. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläge. Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott eget bruk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen