03 maj 07:51, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har under natten hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Sex personer har omhändertagits på grund av berusning och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om drograttfylleri. Ingen person har gripits misstänkt för brott.

22.55 Polisen larmades till Torshälla där några personer eldade utomhus. Flera polispatruller beordrades till platsen. Det var stimmigt på platsen och en person belades med handfängsel. Personen, som är en pojke i 15-årsåldern, skjutsades hem till vårdnadshavare. Pojken misstänks för våldsamt motstånd samt för att ha cyklat utan lyse.

23.11 Polis larmades till Skiftinge centrum med anledning av ett pågående bråk. Flera polispatruller beordrades till platsen. Flera personer var inblandade i bråket där en person hade rånats på en bilnyckel. Gärningspersonerna hade därefter lämnat platsen till fots. Polis åkte till platsen och arbetet med att få en bild av vad som hänt inleddes. Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån. Ingen gärningsperson har ännu kunnat gripas i samband med händelsen. Ingen person ska, enligt uppgift, ha skadats så att ambulans behövdes till platsen.

02.58 Polis larmades med anledning av ett inbrott i en lägenhet i området Högbrunn, Nyköping. Någon eller några personer hade tagit sig in i en lägenhet och bland annat tillgripit elektronikvaror samt smycken. Inbrottet skulle ha skett någon gång mellan klockan 19.00 och 03.00 då den som bor i lägenheten inte var hemma. Polis har varit på platsen och en brottsplatsundersökning har utförts. En anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.